Ne face o deosebită plăcere să vă urăm bun venit în lumea Hikari!
Ce este Hikari? Cine suntem? Cu ce ne ocupăm? Și de ce trebuie neapărat să faceți cunoștință cu noi?
Hikari este un restaurant japonez, cu o abordare aparte, menită să vă ofere vouă, oaspeților noștri, o experiență gastronomică de excepție.
De ce “Hikari”? Am ales acest nume pentru restaurantul nostru cu specific japonez, deoarece termenul japonez “hikari”, tradus în limba română, înseamnă “lumină”. Am construit restaurantul în jurul conceptului de lumină… și prin lumină înțelegem în primul rând viață, apoi claritate, sclipire și transparență. La aceste valori adăugăm că obiectivul nostru este să oferim tuturor clienților, care ne trec pragul, o experiență gastronomică unică și deosebită, la nivel fine dining, prin care să facem astfel lumină, în jurul nostru, cu privire la ce înseamnă cu adevărat și în ce constă un restaurant autentic japonez.
Hikari s-a născut din dorința de a crea un concept special, care în cel mai scurt timp să ne recomande ca fiind cel mai bun restaurant japonez din România.
În această direcție ne mândrim în mod special cu calitatea ingredientelor prezente în bucătăria noastră, experiența bucătarilor și profesionalismul întregii echipe.
Aprovizionarea este de cele mai multe ori un factor cheie în acest domeniu, motiv pentru care noi acordăm o atenție deosebită acestui capitol. Multe din ingredientele de bază sunt importate în mod special, începând cu Bluefin Tuna care este adus din Spania, continuând cu majoritatea peștelui din restaurant care este adus din Grecia, sau excentricul steak de vită Wagyu care este adus direct de la sursă, din Japonia.
Ne mândrim cu bucătarii noștri experimentați și incredibil de pasionați de cultura japoneză! Chef Alex Răcătău a creat un meniu fantastic, pe care vă invităm să-l descoperiți AICI și să-l gustați în direct la Hikari.
Important de menționat, Chef Alex Răcătău s-a clasat pe podium, ocupând locul III, la World Sushi Cup Japan, la Tokyo, în anul 2014.
La Hikari, contează extraordinar de mult cum se simt clienții pe întreg parcursul prezenței lor în restaurant și la acest capitol ne bazăm pe o echipă formată din oameni ultra-profesioniști, dedicați și atenți.


Ingredientele care se regăsesc în preparatele noastre nu sunt dintre cele mai clasice, aspect important atunci când discutăm despre o experiență gastronomică autentică. De exemplu, la Hikari vă veți putea bucura de carne de ton BlueFin Tuna de cea mai înaltă calitate, de o carne de vită premium Wagyu și de delicatese, precum stridii proaspete. Evident, nu ne-am permite să ne numim un restaurant japonez autentic dacă, alături de preparatele tipice japoneze, nu v-ați putea bucura de clasica și delicioasa băutură alcoolică japoneză Sake.
De asemenea, suntem încântați de faptul că, la Hikari, vă putem oferi și experiența Omakase. Vă invităm să încercați această abordare inedită asupra unei experiențe gastronomice legată de sushi! În Japonia, experiența Omakase este una dintre cele mai apreciate modalități de a te bucura de sushi. În cadrul acesteia, oaspeții restaurantului ocupă loc la masa prelungită din fața bucătarului și se lasă în mâinile acestuia pentru a le pregati, pe loc și sub privirea lor, o masă elegantă, artistică si foarte proaspătă. Astfel toate simțurile sunt implicate și experiența unei cine normale devine mult mai spectaculoasă.


În cazul în care încă nu știți unde ne găsiți, vă anunțăm că locația restaurantului este în inima orașului Cluj-Napoca, în parcul Central, în incinta celui mai luxos hotel din Translvania, Radisson Blu Hotel. Astfel Hikari este usor de localizat, iar clienții noștri se bucură și de celelalte beneficii care vin la pachet cu prezența într-un hotel prestigios, cum ar fi accesibilitatea sau numeroasele locuri de parcare disponibile în parcarea hotelului, unde puteți lăsa mașina gratuit, atunci când luați masa la restaurant.
Ambianța restaurantului japonez Hikari, alături de experiența gastronomică de excepție și echipa noastră foarte profesionistă se vor ridica la înălțimea așteptărilor de fiecare dată, indiferent dacă vă aflați la o cină cu familia sau prietenii, la un business dinner sau la o cină romantică!
Cred că am spus suficiente lucruri care să vă facă să înțelegeți cine suntem, cu ce ne ocupăm și de ce trebuie să faceți cunoștință cu noi, dar am avut grijă să nu divulgăm toate secretele noastre și să vă lăsăm pe voi să descoperiți multe altele, bucurându-vă de experiența mesei luate la restaurantul japonez Hikari!