Uramaki sushi roll

Sushi este un fel de mâncare pe cât de simplu, pe atât de spectaculos și delicios. După cum știți, sushi își are originile in Japonia, iar în ultimii ani a devenit foarte popular și în România.

Compoziția diferitelor feluri de sushi variază și lasă loc creativității culinare fiind posibile nenumărate combinații de ingrediente în urma cărora să reiasa un anume tip de sushi. La cele mai multe din aceste feluri de sushi stă orezul gatit într-un mod special pentru sushi. Acesta este de regulă acoperit sau împachetat alături de diferite feluri de pește crud sau gătit, legume crude sau gătite și de multe ori acoperit cu un dressing potrivit pentru ingredientele utilizate în respectivul tip de sushi. Veți întâlni și alte tipuri de carne, cum ar fi puiul sau vita în compoziția unor feluri de sushi, dar, de obicei, predomină peștele sau legumele.

Nigiri sushi

Cele mai populare feluri de sushi sunt 4 la număr și anume:

  1. Sashimi
  2. Nigiri
  3. Maki
  4. Uramaki

Cele 4 feluri de sushi le veți regăsi în majoritatea restaurantelor cu specific japonez, precum și în restaurantul nostru, Hikari. Am ales să descriem fiecare dintre aceste feluri de sushi pentru a identifica cât mai clar preparatele pe care le veți găsi în meniul nostru.

Sashimi este o delicatesă japoneză care constă în carne crudă de pește, foarte proaspătă și tăiată sub forma unor felii subțiri. De regulă, sashimi se servește cu diferite legume proaspete, sos de soia și wasabi.

Nigiri este felul de sushi format din orez special pentru sushi, acoperit și presat în mâna bucătarului alături de o felie subțire de pește proaspăt. Sună destul de simplu și este foarte delicios. Se recomandă servirea acestui fel de sushi atingând partea din nigiri care conține felia de pește în sosul de soia, pentru a evita îmbibarea orezului cu prea mult sos de soia și a pierde astfel esența gustului acestui preparat.

Maki  este o variantă de sushi clasică, alcătuită din orez pentru sushi, rulat alături de alte ingrediente precum pește sau legume în interiorul unei foi subțiri de algă marină, numită Nori. De asemenea, maki este de cele mai multe ori servit alături de sos de soia și wasabi.

Uramaki este un fel de sushi tip rulou, similar cu maki, dar în structura căruia straturile sunt inversate față de maki și anume orezul este rulat în exteriorul foiței de Nori și a ingredientelor care alcătuiesc respectiva bucată de sushi. Pe lângă pește și legume, în compoziția acestul fel de sushi se regasesc și alte tipuri de carne proaspătă sau gătită, dar și diferite creme de brânză. De cele mai multe ori veți găsi uramaki în meniurile restaurantelor sub denumirea de ”sushi rolls” sau ”rulouri de sushi”. Rulourile de uramaki sushi sunt de obicei mai mari decat cele de maki sushi și precum celelalte feluri de sushi, urmaki se servește de asemenea cu sos de soia și wasabi.

Sperăm că informațiile din această postare să va fie de folos atunci când rasfoiți meniul nostru și să vă ajute să alegeți mai ușor preparatele care sunt pe gustul dumneavoastră!

Pentru a gusta din cele mai delicioase preparate japoneze, inclusiv aceste diferite feluri de sushi, vă așteptăm la Hikari!

Pe data viitoare!

Sashimi sushi